" data-thumb="http://www.zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slider7.jpg" data-link="" data-target="_self">

Zeleni ponedjeljak za početak sjajnog tjedna

Klikni ovdje za Newsletter

" data-thumb="http://www.zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide6.jpg" data-link="" data-target="_self">

Svi recepti Zelenog ponedjeljka su bezmesni i veganski...
Ukusni, zdravi, raznoliki, pomoći će vam da se osjećate odlično
iznutra i zadovoljni samim sobom.

Dobar tek!

Klikni ovdje za newsletter

" data-thumb="http://www.zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide4.jpg" data-link="" data-target="_self">

Prijavite se za tjedno dobivanje recepata

Klikni ovdje za Newsletter

Zdravlje
Read more
Ekologija
Read more
Etika
Read more

Dok afera Salmonela ne jenjava, Prijatelji životinja odupiru se salmoneli slasnim veganskim receptima. Iako Ujedinjeni narodi savjetuju da počnemo jesti manje mesa kako bismo stali na kraj klimatskim promjenama koje izmiču kontroli, a Svjetska zdravstvena organizacija svrstava mesne prerađevine u istu kategoriju kao i kancerogene tvari plutonij, duhan i alkohol, najveći utjecaj na pojedinca i pad konzumacije mesa i jaja u Hrvatskoj u zadnje vrijeme ima upravo aktualna afera sa salmonelom.

Read more

Marketinška agencija Mintel objavila je izvješće ''Globalni trend u hrani i piću u 2017.'' za koje je svoje mišljenje dalo 60 stručnjaka identificirajući ključne sastojke, proizvode i inovativne tvrtke koje će iduće godine pokretati glavne trendove. Agencija Mintel identificirala je šest glavnih trendova, od kojih su jedan nazvali ''Moć biljkama'' ili značajan trend prema proizvodima na biljnoj osnovi.

Read more

Zahvaljujući dolasku sir Paula McCartneyja, glavni grad Kalifornije, Sacramento, poduzima korake k veganstvu. Krajem rujna Grad je službeno usvojio rezoluciju da će, u čast McCartneyja, podržati kampanju Bezmesni ponedjeljak, potičući svoje građane da se odluče za bezmesne obroke.

Read more