Powered byInfoNET

Kuglof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SASTOJCI:

150 g omekšalog veganskog margarina, 250 g smeđeg šećera, 1 vanilin-šećer, 4 žlice mljevenih lanenih sjemenki, 12 žlica vode, 1 prašak za pecivo, 300 g brašna T-550, 2 dl + 3 žlice biljnog mlijeka (sojino je najbolje, no može se napraviti i s nekim drugim poput rižinog ili zobenog), 40 g kakaa (ili više kakaa – ovisno koliko želite da bude čokoladno)

PRIPREMA:

Pomiješati mljevene lanene sjemenke s 12 žlica vode i ostaviti da odstoje. Dok se lanene sjemenke natapaju, izmiksati omekšali margarin sa šećerom i vanilin-šećerom. Zatim dodati smjesu od lanenih sjemenki, 2 dl biljnog mlijeka, brašno i prašak za pecivo te sve sjediniti.
Masu podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodati kakao razmućen s 3 žlice biljnog mlijeka. Kalup za kuglof treba dobro podmazati pa pobrašniti, da se kolač ne bi zalijepio. Istodobno iz obje posude ulijevati smjese u kalup te u isto vrijeme okretati kalup.
Peći 50 – 60 minuta na 180 – 200 °C. Ako kolač izvana gori, a iznutra je još sirov (ako se smjesa lijepi za čačkalicu, znači da nije pečen), prekriti kolač folijom do kraja pečenja.

Foto: Prijatelji životinja

Ostali Recepti