Powered byInfoNET

Što je s brojkama?

Smanjivanje globalnog zatopljenja: UN procjenjuje da mesna industrija generira gotovo jednu petinu stakleničkih plinova koji ubrzavaju klimatske promjene što je više od ukupne količine koju generira transport pa se može zaključiti da ono što jedemo najviše utječe na na naš okoliš.

Minimiziranje korištenja vode: Potrebe za vodom zbog uzgoja životinja su goleme, daleko iznad onih za povrće ili žitarice. Procjenjuje se da je potrebno više od 15 tisuća litara vode za proizvodnju jednog kilograma mesa za razliku od žitarica i povrća koje zahtjeva samo nekoliko stotina litara vode po kilogramu.

latest Running Sneakers | Ανδρικά Nike

Smanjivanje ovisnosti o gorivu: U prosjeku, oko 40 kalorija energije iz fosilnih goriva ide u jednu kaloriju životinjskog mesa za razliku od 2,2 kalorije za biljne bjelančevine.

Smanjenje troškova zdravstva: Sprječavanje kroničnih bolesti može smanjiti ukupnu zdravstvenu potrošnju za 70%. Smanjenjem rizika za oboljenje, možemo smanjiti zdravstvene troškove u zemlji ili sredstva usmjeriti na liječenje bolesti na koje ne možemo utjecati prehranom.