Skupina članica i članova danskog parlamenta pristala je izbaciti životinjske proizvode iz prehrane na 22 dana. Ovo je simbolična gesta kojom žele svratiti pozornost na razorne učinke suvremenog uzgoja životinja za ljudsku prehranu na ubrzavanje klimatskih promjena i zdravlje planete. Vođa Alternativne stranke, Uffe Elbak, izjavio je da je za borbu protiv klimatskih promjena potrebno da „političari poduzmu prvi korak i počnu voditi primjerom”. Skupina naglašava da je za borbu protiv klimatskih izazova današnjice potrebna aktivacija i na osobnoj i političkoj razini. Ključnu ulogu prehrane za očuvanje okoliša već je uvidio i njemački ministar okoliša te zabranio meso na službenim događajima. Pridružite se i vi Vege izazovu. (metro.co.uk)

Guinness je izbacio riblji mjehur iz procesa proizvodnje točenog piva. To je prvi korak u prelasku na potpuno vegansku proizvodnju Guinness piva koja se očekuje do kraja godine, kada će sastojke životinjskog porijekla izbaciti i iz procesa proizvodnje staklenih boca i limenki. Tvrtka Diageo, u čijem je vlasništvu Guinness, također drži u vlasništvu i popularni brand Baileys, koji je nedavno izbacio na tržište piće na bazi bademovog mlijeka, Almande, također s veganskim certifikatom. Na taj su se način priključili mnogim tvrtkama koje prestaju koristiti proizvode životinjskog porijekla u svojoj proizvodnji zbog sve veće popularnosti prehrane na biljnoj osnovi. (irishmirror.ie)

Sretni smo i ponosni najaviti jubilarni 10. ZeGeVege festival održivog življenja! Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna ove godine održat će se hrvatska Veganmania! Očekujemo 40 000 posjetitelja koji će obići naše izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, i to iz Hrvatske i inozemstva, na stotinu štandova. Petak, 8. rujna 2017. (9 – 21 sat) i subota, 9. rujna 2017. (9 – 19 sati) dani su kada trebate biti u Zagrebu i s nama proslaviti najveću Veganmaniu u regiji! Popratite nas i najavite medijskim objavama te izvijestite uživo s ovog jedinstvenog eventa! Podržite nas sponzorstvom kako bi i vaše ime stajalo zapisano uz deset godina ZeGeVege festivala! Dobro došli!

Najveća svjetska organizacija za prava životinja PETA pozvala je indijskog premjera Narendru Modija da ukine posluživanje mesa na službenim državnim događajima zbog dobro potvrđenog negativnog učinka proizvodnje mesa na ubrzavanje klimatskih promjena. Apel dolazi uslijed ekstremnih klimatskih uvjeta koji pogađaju Indiju, uključujući teške suše i toplinske valove. Organizacija od premijera traži da postavi primjer drugima i propiše služenje isključivo veganskih obroka na javnim funkcijama. Isti korak već je poduzeo njemački ministar okoliša, a da je prelazak na biljnu prehranu nužan za normalizaciju svjetske klime slažu se i Ujedinjeni narodi. (indiatoday.in)